SMENA (ratni dnevnik ppuk. Đorđa Aničića)

1.000,00 рсд

Na lageru

Šifra: BOOK 062 Kategorija

Naslov: SMENA (ratni dnevnik ppuk. Đorđa Aničića)

Autor: Đorđe Aničić

Izdavač:

Jezik/pismo: Srpski/ćirilica

Format: A5 (15 x 21)

Obim:

Iz sadržaja: Autentičan ratni dnevnik “SMENA” potpukovnika RV i PVO Đorđa Aničića je izašao iz štampe na desetogodišnjicu NATO-bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije i svojim sadržajem je izazvao polemike i pobudio veliku pažnju čitalaca. Za vreme NATO-agresije 1999.godine Aničić se nalazio na mestu zamenika komandanta čuvenog 3. raketnog diviziona protivvazdušne odbrane,a u borbenom radu rukovaoc gađanja u borbenoj posluzi na raketnom sistemu S-125M “NEVA” (SA-3 Goa), koji je ušao u istoriju našeg i svetskog ratovanja oborivši “stelt” avion F-117A i F-16CG i prema svim pokazateljima i strategijski bombarder B-2A .
Zahvaljujući tome 250. raketna brigada PVO je posle rata odlikovana Ordenom “Narodnog heroja” od strane predsedništva SRJ.
Dnevnik beleži autorova osećanja,razmišljanja,borbene radnje, kao i ličnu tragediju. Oslikan je odnos pretpostavljene komande prema borbenim poslugama, kao i veliki broj pojedinaca u samoj jedinici. Svi događaji i likovi su autentični i prikazani su i slikom i rečju. Jedina jedinica PVO sa tim tipom naoružanja koja je ratovala svih 78 dana NATO-agresije u odbrani Beograda.

Opcije

SMENA (ratni dnevnik ppuk. Đorđa Aničića)

1.000,00 рсд

Dodaj u korpu